Experienta grupului din Udine

Cind am venit aici pentru prima data in 2007 eram cu totii preocupati: faptul de a pleca intr-o tara din est, problema limbei, culturii si a obiceiurilor diverse. In acest an, dupa multi ani de intilniri, de lucru cot la cot si de confruntare permanenta, am plecat de aici cu o nostalgie infinita. Oricum a pleca la oratoriul Don Bosco din Chisinau este cum a pleca in orice casa salesiana, unde fiecare dintre noi se simte primit si poate oferi propriul serviciu pentru copii si pentru misiunea tinerilor.

Gindindu-ne la cum eram cind am plecat, ne vedem schimbati: ne simtim mai bogati de experienta traita.

Deseori se face greseala de a avea prezumtia de a fi mai buni si de a-i putea schimba pe acei copii; iar cind te intilnesti cu realitatea, devii constient ca nu trebuie sa schimbi pe nimeni, doar sa stai aproape de copii care iti ating inima si prin simplicitatea lor sunt capabili sa-ti ofere mai mult decit poti tu sa-i oferi.

Fiecare moment, de la asistenta in curte la servicul lmesei, de la dansurile verii la rugaciunea din fiecare dimineata, era vazuta printre dificultatea sarcinii si bucuria de a sta impreuna. Constienti ca educatia este un lucru ce tine de inima era important sa-l abordam trebuintei si ocupatiei, dragostea fata de copiii pe care i-am intilnit, fiindca simtindu-se iubiti si valorizati au fost capabili de a-si arata propriile calitati, devenind in asa mod adevaratii protagonisti ai Verii Impreuna.
Impulsul experientei era fara dubii rugaciunea care incepea si sfirsea ziua. Increderea constanta in Dumnezeu ne a ajutat sa traim mai bine fiecare clipa, simtindu-ne bine si incurajindu-ne in dificultati.


In cele din urma, nu putem sa nu ne amintim de afectiunea si preocuparile pe care copii le demonstrau in confruntarile noastre: cautand mereu un dialog, des facut din gesturi si priviri, din cauza dificultatii de limba, amintind ca foarte des ajunge putin pentru a crea o prietenie adevarata. Aceasta pentru noi este incercarea concreta ca sunt intradevar lucrurile simple care dau semnificatie vietii noastre.

Rezumind: familia, bucuria, rugaciunea si serviciul au fost cuvintele care ne-au acompaniat in aceste doua saptamini de "Vara Impreuna" si din care trebuie sa facem o comoara in viata noastra de fiecare zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salut! Poti sa comentezi oricand pe blogul nostru. Daca nu esti autentificat pe Google te rugam sa scri in comentariu si numele tau! Multumim!